Guido

Guido

Guido

Vocals / Harmonica

Guido

Hey mensen,

Mijn naam is Guido Verseijl en ik mag me sinds de zomer van 2006 de leadzanger noemen van Catmendu.

Mijn eerste ‘optreden’ en publiek was tijdens mijn eigen bruiloft. Catmendu verzorgde tijdens de feestavond de muzikale omlijsting. Het optreden van Catmendu bleek een enorme impact te hebben op de aanwezige gasten. Zodanig zelfs, dat de bruid flauwviel. Ik was toen nog geen bandlid en mocht toen het nummer ‘One’ van U2 ten gehore brengen. Dit smaakte wat mij betreft naar meer. Tijdens een avondje Dorpshuis werd in samenspraak met Albert besloten dat er een zanger bij moest komen. Nagenoeg blanco en zonder noemenswaardige muzikale achtergrond ben ik erin gestapt. Met veel vallen en opstaan en engelen geduld van de overige bandleden sta ik waar ik nu sta.

Inmiddels zijn we ruim 8 jaar en een schat aan diverse ervaringen verder. Muzikaal ben ik volwassen geworden in de jaren ’80. Muzikaal gezien zal dit tijdperk waarschijnlijk niet de geschiedenis in zal gaan als het allerbeste wat ooit is voortgebracht. Dit besef resulteerde in een sterke hang naar de jaren ’60 en ’70. Met sterke invloeden van U2, Bruce Springsteen enerzijds en Pink Floyd -en met name de The Doors anderzijds is mijn muzikale kleuren pallet gevormd. Door het gemêleerde muzikale karakter van de band is er voor een ieder voldoende ruimte om zijn muzikale ei te leggen. Dit resulteert vaak in creatieve vondsten qua muziekkeuze, wat getuige de groeiende belangstelling, goed in de smaak valt bij onze achterband.

Ik beschouw het als een voorrecht om als band onze gemeenschappelijke interesse in muziek te delen met anderen. Een cocktail van gezamenlijke muzikale interesse, een niet aflatende inzet en een goede onderlinge cohesie zijn de pijlers onder het huidige succes. Als band maken we ook nog steeds progressie (en dat na 30 jaar) met als nieuwste hoogtepunt een heuse studio opname.

Al met al een gezonde basis voor een muzikale toekomst!