Remy

Remy

Remy

Drums

“Don’t be shy and hit your cymbals!”

Hoi allemaal, Ik ben Remy de drummer van Catmendu sinds april 2012. Ik heb altijd in Haaften gewoond tot voor kort, maar mag wel zeggen een geboren en getogen Haaftenaar.

Sinds mijn achtste ben ik al  bezig met muziek maken.  Ik ben namelijk vanaf die tijd begonnen met Keyboard spelen tot mijn dertiende. Hierna heb ik een paar jaar niets gedaan. Totdat ik op mijn vijftiende graag wilde gaan drummen. Dit kwam mede door mijn leraar op de middelbare school die toen nog weleens optrad in de lerarenband. De betreffende leraar was drummer van “Het Goede Doel”  geweest.  Ik ben vanaf die tijd naar drumles gegaan.

Sinds die tijd ben ik ook eigenlijk gaan houden van muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Vooral Queen is een van mijn favorieten. Met name de drummer Roger Taylor met zijn stijl vind ik erg mooi. Roger Taylor heeft dat “Hi-hat backbeat thing” voor de kenners.

In 2013 heb ik nog een drumclinic gevolgd van Cesar Zuiderwijk (zie foto). Dit was heel erg leuk om te doen. Hiervan krijg je inspiratie en nieuwe inzichten. Waar muziek over het algemeen allemaal om draait. Je leert elke keer weer bij en de mogelijkheden zijn eindeloos!